• Храм Покрова Пресвете Богородице

    Храм Покрова Пресвете Богородице

  • Храм Покрова Пресвете Богородице

    Храм Покрова Пресвете Богородице

  • 1
  • 2

 Традиционално, Чиста среда у ваљевским храмовима била је дан у коме су Светој тајни причешћа приступили најмлађи Ваљевци, полазници предшколских група вртића и нижих разреда основних школа. Уз уважавање актуелних епидемиолошких мера, малишане су родитељи довели у храмове, где су присуствовали богослужењу, а потом се причестили.
У Храму Покрова Пресвете Богородице Литургијом Пређеосвећених дарова началствовао је архијерејски намесник први ваљевски протонамесник ДаркоЂурђевић, уз саслуживање протојереја Зорана Павловића и ђакона Стевана Сировљевића. Након причешћа деце, протонамесник Дарко Ђурђевић је подсетио да ће се Литургија Пређеосвећених дарова служити у петак 11. марта 2022. године, са почетком у 7 часова. Такође, нагласио је отац Дарко Ђурђевић, сви који се припремају за Свето причешће могу то учинити на Теодорову суботу На Литургији Светог Јована Златоустог, која почиње у 7 сати, као и у Недељу Православља, на Литургији Светог Василија Великог, са почетком у 9 сати.
Пређеосвећену Литургију у Храму Васкрсења Христовог служили су протојереј Ненад Марковић и протонамесник Драган Јаковљевић, уз саслуживање ђакона Момчила Димитријевића и Александра Панића, као и молитвено учешће верног народа. Наравно, међу њима је било највише оних најмлађих, који су дошли са својим родитељима да приступе Светој чаши. На велику радост свих, преко стотину малишана се причестило. У знак добродошлице, братство саборног храма уз помоћ Кола српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ мале причаснике обрадовало је доручком.
Храм Светог великомученика Георгија у Новом насељу и ове године био је препун малишана предшколског и раног школског узраста, полазника оближњег вртића „Колибри“ и ученика Основне школе „Десанка Максимовић“, које су родитељи довели у храм да учествују у богослужењу и приме Свету тајну причешћа. Пређеосвећену Литургију је служио свештеник Дарко Крунић, уз саслуживање ђакона Мије Бојиновића. Причестило се скоро 150 малишана. На крају Литургије, братство храма почастило их је доручком.

Епископ ваљевски Детаљније
Епископ ваљевски Г.Исихије

Часописи и књиге

Дешавања у слици